Woensdag is in de Nonnenstraat in Herentals de nieuwe koffiebar Gloria geopend. De koffiebar, waar je ook kan genieten van huisgemaakte limonades en een hapje, huist in de oude pastoriewoning van de Franciscanessen. Twee jaar geleden kocht Lien Gebruers de oude woning van de rector van de Franciscanessen om aan een lange verbouwingsactie te beginnen.

Het resultaat mag er zijn. Het interieur is een mix van moderne en vintage elementen met een duidelijke knipoog naar de oude structuur van de woning. Trouwens, de zusters van de Francescanessen zijn een week voor de opening op de koffie geweest en hebben Gloria goedgekeurd en hun zegen gegeven.

Lien heeft 2,5 jaar ervaring opgedaan in de keuken van het Daemshof en zal nu in Gloria zelf de keuken leiden.

Wekelijks staan er een paar culinaire suggesties op het menu. Gloria is van woensdag tot zaterdag geopend. Op zaterdagochtend kan je, mits reservatie, bij Gloria ook terecht voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Op zoek naar een leuke locatie voor je feestje, ontbijtvergadering of leuk onderonsje met vriendinnen?

Op zondag, maandag en dinsdag is Gloria hiervoor beschikbaar. Meer info vind je op www.gloriaherentals.be of op de Facebookpagina ‘gloria koffie’.

Foto's: Famke Pauwels/ NNieuws.